Ovens Livorno


Deze met de hand vervaardigde ovens worden gemaakt in Portugal.
De oven Livorno is niet geïsoleerd, maar is een betaalbare oven voor iedereen die kennis wil maken met het genot om uw eten te bereiden in een houtgestookte oven. De schoorsteen zit aan de voorzijde achter de deur  voor een optimale luchtcirculatie in de oven. Deze ovens bakken prima en het is ook mogelijk om alle gerechten in deze ovens te bereiden van pizza, vlees, vis, ovenschotels tot brood enz. Denk maar eens aan alles wat u in deze houtoven kunt bereiden en de vele gezellige uurtjes die u samen zult doorbrengen met familie en vrienden!
U moet er rekening mee houden dat deze ovens gaan scheuren, vanwege de hoge temperaturen die in de oven ontstaan zal het materiaal van de oven uitzetten bij opstoken en krimpen bij het afkoelen. Een oven zal zich na het eerste vuur in de oven moeten gaan zetten en hierdoor zullen scheuren ontstaan. Op deze scheuren zal de oven blijven werken bij iedere keer opstoken en afkoelen. Het is mogelijk deze scheuren bij te werken zodat ze minder opvallen. De ene klant vindt dit niet erg, de andere klant stoort zich hier aan. Wij willen u hiermee zo eerlijk mogelijk informeren bij het maken van uw keuze.
De fabrikant van de ovens raad aan om deze ovens droog te houden of onder een afdak te plaatsen. Desondanks hebben wij toch klanten die de oven gewoon buiten hebben staan. Dat is een keuze die u voor u zelf moet overwegen. Wij raden het af. Tijdens de lange natte maanden in de winter zal vocht en water overal binnen dringen. Als u gaat stoken in een vochtige oven zal het water stoom worden en de kans op scheuren toenemen.
De oven Livorno verkopen wij alle vele jaren aan veel tevreden klanten.

Wij hebben een grote keuze uit diverse modellen en maten en hebben meer dan 250 ovens direct uit voorraad leverbaar.
Ook leveren wij de ovens aan wederverkopers.